Sunday, May 22, 2011

UTUSAN MALAYSIA DAN AHLI UMNO

Orang Melayu sememangnya pandai dalam melabelkan orang. Kemahiran ini telah terbukti sejak dari dulu lagi. Contohnya bila dalam sesebuah kampong tersebut ada beberapa orang yang bernama Mat maka bagi memudahkan pengenalan identiti maka akan muncullah bermacam-macam gelaran. Kalau suka berborak, maka akan digelar Mat Borak, suka memancing mungkin gelaran Mat Pancing akan melekat pada namanya, Mat Bulat bagi yang agak tembam fizikalnya, Mat Bunga kepada yang mempunyai ramai makwe.

Tidak hairanlah kalau hingga ke hari ini kita masih mendengar bermacam-macam gelaran diberikan kepada pemimpin negara yang tidak berkenan di mata mereka. Sasaran mereka kini kepada akhbar-akhbar utama negara.

Utusan Malaysia disebut sebagai Utusan Meloya,Berita Harian digelar Berita Hairan setelah mereka menamakan UMNO sebagai UMNONGOK, yang lebih ironis lagi dengan kata-kata caci maki wal hamun yang dilemparkan sejak dulu kononnya bagi menggambarkan ciri atau sifat seperti parti munafik, ahli neraka, mahazalim, maha fir’aun, kafir, jahiliyyah, taghut dan lain-lain menunjukkan terlalu banyak kata-kata yang pernah diucapkan mengikut hawa nafsu mereka. Golongan yang melemparkan kata-kata nista ini bagi saya malangnya terkeluar dari mulut nereka yang memakai pakain jubah, berkopiah dan costume yang membawa kepada penampilan yang baik. Bukan pakaian yang menjadi persoalan tapi istilah yang keluar dari mulut orang yang berjubah dan sebagainya.

Kita jangan salahkan mereka kerana memang niat mereka untuk menjahanamkan segala apa yang ada. Cuba kita fikirkan agenda mereka. Mereka ajak semua rakyat memboikot Utusan Malaysia. Kita anggarkan bilangan ahli UMNO seluruh negara seramai 3 juta lebih. Sekiranya seorang ahli UMNO membeli akhbar Utusan Malaysia pada setiap hari maka jumlahnya ialah lebihkurang RM4.5 juta akan diperolehi. Kalau katakan UMNO mempunyai share 50% maka setiap hari UMNO akan dapat RM2 juta sehari. Dan yang pastinya apakah agenda pembangkang UMNO yang juga pembvangkang kepada Kerajaan Persekutuan hari ini untuk “melumpuhkan” UMNO seolah-olah disokong oleh orang UMNO sendiri. Di samping membaca Utusan Malaysia online, kita juga punya peranan sebagai ahli parti dalam membantu parti yang kita pertahankan dengan hanya membelanjakan tidak sampai pun RM2 sehari untuk terus berjuang mempertahankan kedaulatan Islam dan Ketuanan Melayu. Jangan lah kita pula terikut-ikut dengan rentak tari pembangkang yang semakin sumbang..renung-0renung kan lah wahai para sahabat..

No comments:

Post a Comment