Friday, June 17, 2011

KATA DULANG PAKU SERPIH


Apakah hukumnya meredai orang Kristian mensyirikkan kalimah Allah dengan menyamakannya dengan konsep trinity? Maksudnya membolehkan semua manusia berlainan agama menggunakan kalimah Allah sedangkan aqidah berbeza sangat jauh?

Apakah hukumnya meredai tuntutan Karpal Singh seorang kafir harbi supaya perjuangan negara Islam dihapuskan dan berkata “langkah mayat dia dulu” kalau nak tubuh negara Islam. Tiba-tiba sampai saat dan ketika mendakwa bahawa dalam al-Quran tidak menyebut mengenai Negara Islam tetapi hanya menyebut Negara Berkebajikan. Mudahnya membuang istilah yang selama ini menjadi punca kepada perpecahan dan tuduhan kafir mengkafir. Bukankah ini bermakna Ibrahim Libya sudah tidak syahid lagi pada tahun 2011 ini. Maka buku nukilan Dr Haron Din mengenai “Ciri-ciri Negara Islam” juga sudah tidak relevan kepada pejuang Islam?

Apakah hukumnya meredai murtadnya seorang rakan sekutu Nor Azman Beginda, calon pilihan raya DUN Sarawak daripada PKR. Dia benarkan anaknya membawa sosej babi ke sekolah.

Apakah hukumnya meredai orang yang menganut akidah pluralisme. Mereka percaya bahawa semua agama sama dan menuju ke arah yang sama.

Apakah hukumnya meredai seorang penentang Islam menjadi pemimpin untuk mengadakan himpunan haram. Itulah orangnya yang menjuarai IFC, yang menyokong Lina Joy murtad. orang yang menghina Islam dengan forum “Masuk Islam”.

Apakah hukumnya mengangkat kalangan idola syiah sebagai pemimpin.

Apakah hukumnya mendesak V.K. Lingam dihukum, Tan Sri Rahim dihina, memaksa Chua Soi Lek meletak jawatan tetapi bila pemimpin pujaan muncul dalam video seks maka dikatakan ianya tidak boleh dijadikan sebagai bahan bukti.

Inilah yang kita katakan sebagai kuman seberang laut boleh nampak tapi gajah depan mata pun tak perasan..

No comments:

Post a Comment