Wednesday, June 22, 2011

BERITA ATAU CERITA ATAU KHABAR ANGIN?


PRU 13 akan diadakan pada hujung bulan Julai 2011 kerana kononnya harga minyak mentah global akan naik pada bulan Ogos 2011 dan Kerajaan Persekutuan dijangka tidak akan mampu untuk meneruskan pemberian subsidi kepada rakyat.

UMNO sedang mengatur strategi untuk membeli calon sebagai persediaan menghadapi PRU 13.

Kononnya ada pihak yang merancang kemalangan jalanraya supaya Datuk Seri Anwar Ibrahim terbunuh dalam kemalangan tersebut.

Ahli-ahli kumpulan pembangkang diingatkan supaya tidak menyentuh isu biasiswa JPA dan FELDA agar dapat menarik sokongan orang Melayu. Undi orang Melayu sangat penting kepada mereka.

Pemilihan calon PKR pada kali ini akan ditapis dengan ketat sebagai langkah mengelakkan calon yang menang atas tiket PKR melompat parti seperti yang berlaku sebelum ini. Peristiwa lompat parti tidak akan dibenarkan berulang lagi seperti yang telah dilakukan oleh Osman Jailu, Jamaluddin Md Radzi, Dr Mohd. Fairus Khairuddin, Dato’ Seri Zahrain Hashim, Wee Choo Keong, Mohsin Fadzil, Dato’ Zulkifli Nordin dan Gobalakrishnan.

PKR akan berjaya dalam PRU 13. Tahap keyakinan rakyat sekarang ialah 52% dan usaha berterusan sedang dilakukan untuk meningkatkan kepada 55%. PKR yakin akan dapat memenangi 10 kerusi Parlimen di Sarawak.

Pembahagian kerusi dalam Kabinet bayangan Pakatan Rakyat telah dipersetujui oleh ahli-ahli pakatan dan jawatan-jawatan penting masih belum diputuskan.

No comments:

Post a Comment