Saturday, September 19, 2009

AYOYO SAMY VELLU

Apa yang perlu difikirkan oleh ramai orang walaupun mungkin ianya menyentuh hati dan perasaan..sekarang rakyat khususnya golongan muda mahu melihat orang-orang muda atau tidak terlalu tua menjadi pemimpin organisasi termasuk parti politik samada UMNO, parti komponen ataupun parti pembangkang.

Dalam UMNO sendiri, ada Ketua-ketua Cawangan yang telah terlalu lama memegang jawatan. Tuan-tuan Haji ini juga ada di antaranya memegang jawatan Pengerusi Masjid, Ketua Kampung dan lain-lain jawatan. Kita tidak nafikan sumbangan dan pengalaman mereka selama ini. Nasihat mereka masih sangat diperlukan untuk membimbing generasi muda.

Samy Vellu juga begitu. Kepimpinannnya telah terlalu lama dalam MIC. Fikirkanlah supaya orang-orang muda diberikan laluan untuk mengasah bakat kepimpinan. Teguran boleh diberikan agar usaha pemantapan kepimpinan dapat dilakukan.

Bukan sahaja kepada Samy Vellu yang banyak berjasa kepada kaum India dan MIC, pemimpin yang sudah lama duduk di atas, berilah laluan kepada pemimpin muda.

No comments:

Post a Comment