Thursday, October 6, 2011

DOA PMR 2011


ِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِي
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ,
وَالصَّلاَة ُوَالسَّلاَمُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ أَجْمَعِيْنَ

ِ يا الله يا رحمن يا رحيم

Engkau Maha Mengetahui kami anak-anak pelajar Tingkatan 3 SMK Dato’ Mohd Yunos Sulaiman sebentar lagi akan melangkah ke dewan peperiksaan meneruskan agenda penting kehidupan kami menduduki Penilaian Menengah Rendah pada tahun 2011 ini bagi Kertas....... yang akan mencorakkan masa hadapan kami bagi memenuhi harapan ibubapa
kami, guru-guru dan masyarakat keseluruhannya.

يا الله يا حى يا قيوم

Oleh itu, kami menadah tangan kehambaan kami memohon kepada Mu dengan penuh rasa tawaduk, Engkau cerdaskan akal kami supaya kami dapat memahami kehendak soalan, tenangkan hati kami agar kami tidak resah gelisah di dalam dewan, berilah ilham kepada kami di saat-saat kami menghadapi kebuntuan, ingatkanlah kembali segala yang kami telah terlupa daripada pengajaran guru-guru kami, bantulah kami dengan mengurniakan idea-idea yang bernas agar kami dapat memberikan jawapan yang terbaik demi melakar kejayaan yang cemerlang.

يا الله يا غنى يا حميد

Lindungilah anak-anak kami dari segala bentuk gangguan samada dari manusia ataupun jin yang tidak kelihatan. Dengan belas ihsan Mu, anugerahkanlah kejayaan kepada kami sebagai hadiah atas budi dan pengorbanan ibubapa kami yang mengharapkan kepulangan kami bersama keputusan yang membanggakan. Ampunkan dosa kami, dosa ibubapa serta guru-guru yang kami kasihi.

No comments:

Post a Comment