Sunday, October 2, 2011

CAKAP SEORANG AHLI POLITIKSebagai seorang ahli politik lebih-lebih lagi seorang yang memegang jawatan tertinggi Ketua Negeri sentiasa bekerja keras untuk memajukan negeri agar rakyat masih terus memberikan sokongan kepada mereka. Kita dapat menerima hakikat ini. Bekerjalah dengan apa cara sekalipun agar negeri terus makmur dan rakyat dapat menikmati hasil pemerintahan tanpa mengira latarbelakang agama, bangsa dan juga agama. Termasuklah ke sana ke mari untuk menarik pelaburan asing.

Demikianlah kisah Lim Guan Eng anak Lim Kit Siang. Siapakah yang tidak dapat menafikan akan keceluparan mulutnya selama ini? Sebaik sahaja menjadi pemimpin nombor satu di Pulau Pinang, beliau menyamakan kerajaannya sebagai sama waktu dengan pemerintahan Khalifah Umar bin Abd Aziz dari segi Islamiknya kononnya. Mengapa dia sebut nama Khalifah Umar yang hebat, kenapa tidak mengambil contoh yang baik-baik katalah seperti Shih Huang Ti yang membina Tembok Besar Negara China yang merupakan antara tempat di bumi yang dapat dilihat dari bulan, kenapat idak ambil kata-kata mutiara hikmah Kung Fu Tze? Adakah ini sengaja dilakukan demi meraih sokongan politik murahan daripada orang Melayu yang rakus dan ingin segera menggapai impian menjadi wakil rakyat?

Perbuatan Lim Guan Eng ini saya anggap sengaja mempolitikkan nama khalifah tersohor dan perbuatan ini adalah “mempersendakan” agama Islam. Di mana peranan, di mana suara dan di mana fatwa para ulama dalam saf kepimpinan PAS? Kalaulah tidak kerana rakan sebantal mereka PAS Lim pasti tidak akan menggunakan nama khalifah yang warak ini sebagai permainan dan silat politiknya yang busuk itu lantaran ingin menyekat perkembangan Islam seterusnya melalui penafian kuasa politik Melayu di tanahair ini.

Kenapa Lim menyebut isu ini di Singapura? Kerana Singapura adalah abang kandung DAP. Sejak dari dulu PAP dan DAP mempunyai matlamat yang sama. Pada masa tersebut mereka tidak pernah terfikir bahawa orang Melayu akan sanggup bersama-sama mereka. Bolehkah ada mana-mana ahli sejarah akan bersetuju bahawa sejak dari dulu DAP di Tanah Melayu dan PAP di Singapura pernah menyebut bahawa mereka akan memberi ruang kepada agama Islam sekiranya Tanah Melayu merdeka?

Sejarah mencatatkan bahawa PAP telah berjaya menubuhkan kerajaan di negeri Tun Nila Utama itu. Mereka menumpang mendapat merdeka bersama Persekutuan Tanah Melayu. Lantaran inginkan sebuah negeri Cina untuk orang Cina mereka telah melakukan usaha bagi memisahkan diri dari Persekutuan Tanah MELAYU.

Presiden Singapura yang pertama Tun Yusof Ishak dan lagu kebangsaan mereka “Majulah Singapura” kononnya sebagai bukti bahawa orang Melayu masih mendapat tempat di hati pemimpin mereka.

Lee Kuan Yew dalam usaha mendapat sokongan orang Melayu di Singapura mengeluarkan kenyataan “Malay Singaporean are different”. Maknanya Melayu Singapura tidak seperti Melayu Malaysia. Gula-gula ini telah menyebabkan sebahagian orang Melayu di Sngapura mendabik dada dan mengatakan “ Kita orang tak sama dengan awak orang.” Hebatnya psywar yang digunakan dan dijalankan oleh LKY.

Dan kini cucunya pula Lim Guan Eng menyebut bahawa pemerintahannya menyamai kerajaan di bawah pimpinan Khaifah Umar bin Abd Aziz. Kalau orang Melayu Singapura terpesona dengan kata-kata LKY di Singapura malangnya orang Melayu di Malaysia pula jangan lah teruja dengan kata-kata “mempersendakan bangsa Melayu dan agama Islam” oleh Lim Guan Eng.

Singapura agen Yahudi di Asia Tenggara kini menjadi mentor kepada kerajaan Yahudi Pulau Pinang..

INSAFLAH WAHAI SAUDARA SEAGAMA DAN SEBANGSA KU..

No comments:

Post a Comment