Sunday, September 18, 2016

ISLAMOPHOBIA KEMPEN ZIONIS YAHUDI

Secara ringkasnya, istilah Islamophobia dikaitkan dengan ketakutan terhadap umat Islam yang kononnya bersifat ganas di dalam menghadapi apa saja isu malahan sehingga ke peringkat antarabangsa. Penyelesaiannya melalui aktiviti keganasan dan tidak melalui saluran diplomasi sepert rundingan dan sebagainya.


Presiden Barrack Obama berucap di tapak World Trade Centre pada hari mengingati peristiwa 11 September 2001 dengan nada memujuk berkata bahawa yang bersalah bukannya ajaran Islam yang menganjurkan keganasan tetapi penganut Islam yang mentafsir ajaran Islam secara salah. Mungkin itu cara Obama untuk mengambil hati jutaan Muslim Americans yang membentuk peratusan yang tidak sedikit dari kalangan pengundi Amerika.


Pandangan orientalis yang bias (terdapat orientalis yang memeluk Islam)masih tetap menyebutkan dakwah islamiah berkembang melalui mata pedang yang ditampilkan dengan siri-siri peperangan zaman nabi diikuti usaha memerangi golongan murtad oleh Khaifah Abu Bakar.

Aspek ketenteraan diberikan penekanan pada zaman Bani Umayyah dengan penubuhan Kementerian Pertahanan (Diwan al-Jundi) yang membayar gaji tentera, menjaga kebajikan mereka serta menyediakan latihan ketenteraan pada musim sejuk dan  musim panas.


Disiplin ketenteraan yang kuat melalui penanaman semangat jihad yang kental telah memperluaskan wilayah Islam sehingga ke Andalus, Sind dan Eropah.

Selain misi mempertahankan diri, negeri-negeri terjajah mempelawa tentera Islam untuk membebaskan mereka dari belenggu penjajahan yang zalim kepada pemerintahan Islam. Tentera Islam menerima pelawaan tersebut dengan misi membebaskan manusia daripada penyembahan sesama makhluk kepada penyembahan hakiki kepada Allah swt.

Sudah pasti tiada siapa yang menjemput tentera-tentera Amerika melainkan musuh-musuh Islam bagi menimbulkan huru-hara dan kekacauan dalam kalangan negara-negara Islam.

Serangan ke atas World Trade Centre 2001, serangan terhadap keretapi bawah tanah di Madrid 2004 dan pembunuhan keluarga anti Islam Theo Van Gogh dijadikan justifikasi menghalalkan jenayah perang Amerika ke atas Dunia Islam.


Kempen War On Terror oleh George Bush dilancarkan ke atas bumi Afghanistan, Iraq serta membiarkan tentera Israel memusnahkan Tebing Barat dan Semenanjung Gaza.

Wajarkah ini dijadikan lesen oleh AS dengan memperalatkan PBB membunuh jutaan rakyat yang tidak berdosa dan tidak mempu melawan regim zionis Yahudi?

Malangnya ada sesetengah Negara Islam yang akur seolah-olah mengizinkan kekejaman terrorist tersebut.

Mungkin Negara-negara Islam tersebut dikaburi oleh laporan media CNN, BBC, Wall Street Journal yang membuat pemberitaan yang tidak sahih dan bersifat provokatif.

Kewujudan kumpulan militant Islam seperti Jamaah Islamiah Indonesia, Black Widow Chechnya, Abu Sayyaf, Boko Haram dan lain-lain adalah reaksi protes terhadap siri keganasan zionis antarabangsa.    No comments:

Post a Comment